Salonul de Artă

Discuții în jurul mesei

Ilie Bogdesco – maestrul graficii de carte – 100 de ani de la naștere

Ilie Bogdesco – omul care a știut să se bucure de orice clipă, să vadă frumosul în tot ce-l înconjoară și să se bucure de el, să transmită, prin firea-i blajină, liniștea și lumina sufletului său tuturor celor care au avut binecuvântarea să nimerească în cercul său de lumină.  

Ilie Bogdesco – maestru al Artei, profesionistul care și-a împărtășit cu discipolii măestria și le-a pus în suflet o parte din sufletul său, care a știut să vadă în profunzime și să pună pe hârtie acest frumos încă mai frumos…

Ilie Bogdesco a fost comemorat la @BibliotecaNațională. Artiști plastici, critici de artă, arhitecți, elevi de la Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” și multă lume bună s-au adunat în sala de lectură a Colecției de Arte și Hărți BNRM. Arhitectul Orlov Mihail a venit cu o donație de carte: cărți ilustrate și gravate de Ilie Bogdesco, pentru a completa colecțiile BNRM, dar și cu o expoziție de gravură, un fragment din Laudă prostiei de Erasmus din Rotterdam, lucrări inedite ale maestrului Bogdesco, fiind executate manual, într-o tehnică deosebită și doar în 3 exemplare.

Biblioteca Națională a venit cu o expoziție de documente, care reflectă activitatea lui Ilie Bogdesco: cărți ilustrate, grafica de carte, albume cu lucrările maestrului Bogdesco, cărți poștale, articole din ediții periodice.

Lasă un comentariu

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe