Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, secţia Colecţie de Artă şi Hărţi, vă invită la vernisarea a două expoziţii de interes public.

Alexandra Ciuhrai. DRUMUL VIEŢII. MOMENTE FASCINANTE. Expoziţie personală de Tapiserie şi Batic.

BNRM 4

 

Tapiseria şi Baticul – este una din multiplele pasiuni a personalităţii sale neordinare. Alexandra este şi psihoterapeut, membru al Asociaţiei psihologilor din Republica Moldova PsihologiPROF, fondatoarea YOGA CENTER AMRITA, iogaterapeut şi osteopat, specialist, expert a astrologiei indiene DJIIOTIŞ.

Melodia miraculoasă a frumuseţii aşa este caracterizată firul vieţii Alexandrei Ciuhrai. Din tinereţe, ocupându-se cu dansul (Miss Moldova BELLYDANCE 2009), aflându-se în lumea minunată a sunetelor, a mişcărilor graţioase şi expresive, ea a redat şi  în lucrările sale, în tapiserie, aceleaşi mişcări, forme şi culori, încântând publicul. Lucrările sale sunt  pătrunse de ceva mistic, dar în acelaşi timp şi de eleganţă şi simplitate, acestea fiind influenţate de experienţa de meditaţie şi de şlefuire a liniilor corpului prin dansuri şi hatha-yoga.

Alexandra Ciuhrai s-a născut la 25 septembrie 1976 în or.Chişinău. A absolvit Şcoala de  Arte “A. Şciusev”, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, specialitatea “Arta plastică decorativă”. La expoziţie sunt prezentate lucrări în diferite tehnici, tehnică mixtă : tapiserie, batic. Lucrările sale pline de energie şi expresivitate, sunt pătrunse de adânci sensuri filosofice, de cunoştinţe despre soartă şi drumul vieţii. Fiecare lucrare este remarcată de o anumită etapă sau întorsătură a destinului, ceia ce a şi definitivat denumirea expoziţiei “DRUMUL VIEŢII. MOMENTE FASCINANTE”. Lucrările Alexandrei Ciuhrai sunt procurate de colecţionari din Europa şi Moldova.

Olga Ternavskaia. PORTRETUL DRAGOSTEI. Expoziţie personală de fotografie.

2

Olga Ternavskaia, artist foto profesează în stilul fotografiei de portret.  Activează în domeniul artei fotografice de mai bine de 8 ani, inclusiv având și activitate pedagogică. Misiunea Olgăi este să creeze portrete armonioase, pline de sentimente care să fie atât interesante din punct de vedere artistic spectatorului, cât și să ocupe un loc special în arhivele de familie ale modelelor sale.

În contextul evenimentului va fi organizată o expoziţie de albume şi cărţi cu genericul „ARTA FOTOGRAFIEI”.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: